Profile number 106614

Dameskledingmerk in de grotere maten

20/07/2023 Date added

Located in

Limburg

Also interesting for this region (s)

All of the country

General information

Sector

Wholesale

Type of company

FMCG

Legal entity

None

Type of transaction

Assets / liabilities

Life phase enterprise

Full-grown

Employees in FTE

< 5

Type of buyer

  • MBI candidate
  • Strategic acquisition


Financial information

Turnover last financial year

Confidential

Asking price

€ 100.000 - € 250.000

Earnings before taxes

Confidential


Company history/background

Te koop aangeboden: een kledingmerk in het midden/ hoog segment voor dames met grotere maten. De onderneming heeft reeds 31 jaar ervaring in de specifieke “plus size” markt voor modebewuste dames. Het merk geniet een hoge naamsbekendheid onder de doelgroep en is bekend om de zeer goede kwaliteit stoffen en afwerking met de perfecte pasvorm.


Company activities

De collectie wordt via een agent en b2b webshop verkocht aan winkeliers in Nederland en België en voorheen Duitsland en Oostenrijk. Ook is er een b2c webshop waarin direct aan de consument verkocht wordt. Door de jaren heen is een actief bestand opgebouwd van ruim 2.000 klanten.

Tijdens de coronaperiode zijn de grootste klant en een aantal kleinere klanten failliet gegaan, waardoor de omzet ingezakt is. Omdat de eigenaar ook andere bedrijfsactiviteiten ontplooit heeft hij niet de tijd is om het merk weer naar het oude niveau te brengen. Met de juiste ondernemer die de schouders eronder kan en wil zetten is de potentie aanwezig om het weer op te bouwen naar zeer winstgevende cijfers.


Unique selling points

Het merk is al 31 jaar gespecialiseerd in damesmode voor de grotere maten in het midden/hoog segment en heeft veel knowhow vergaard. Dit uit zich in perfecte pasvormen en de juiste stofkeuzes. Dit zijn belangrijke onderwerpen voor de doelgroep, waardoor een trouwe klantenkring opgebouwd is.

De onderneming heeft veel groeipotentie voor de juiste ondernemer en de huidige eigenaar is bereid om de kennis en knowhow over te brengen op de nieuwe eigenaar.


Other

Het merk wordt ter overname aangeboden, omdat de eigenaar meerdere activiteiten ontplooid waardoor tijd ontbreekt voor de heropbouw. Deze onderneming is interessant voor zowel een startende ondernemer als voor een bedrijf dat zijn doelgroep en klantenbestand wil uitbreiden.


Dameskledingmerk in de grotere maten
Region
Limburg
Sector
Wholesale
Type
For sale
Turnover
Confidential
Overname
100.000 - 250.000