Profile number 107873

Werving en Selectiebureau in de bouw wil in contact komen met een MBI-er

01/05/2024 Date added

Located in

West-Nederland

Also interesting for this region (s)

Midden-Nederland

General information

Sector

Service industry

Type of company

Temp labour

Legal entity

Private limited company

Type of transaction

To be determined

Life phase enterprise

Full-grown

Employees in FTE

5 - 10

Type of buyer

  • MBI candidate
  • Investor
  • Strategic acquisition


Financial information

Turnover last financial year

Confidential

Asking price

€ 100.000 - € 250.000

Earnings before taxes

Confidential


Company history/background

In de negentiger jaren is het bedrijf gestart als algemeen uitzendbureau. Na enige jaren heeft men de focus gericht op de bouw (UTA) en heeft men de uitzending achter zich gelaten en is gaan detacheren. Weer later zijn daar de werving- en selectieactiviteiten aan toegevoegd. Inmiddels zijn we ruim 20 jaar primair actief als werving en selectiebureau / detacheerder in de bouw en secundair in o.a. vastgoed en projectontwikkeling. Het bedrijf is gevestigd in de Randstad en Brabant en daar ook voornamelijk actief.  


Company activities

Zowel landelijk opererende bouwondernemingen als lokale aannemers behoren tot ons clientenbestand. Primair richten we ons op het MKB. De consultants zijn verantwoordelijk voor beide activiteiten: het werven en selecteren van professionals die een vast dienstverband ambiëren en professionals die gedetacheerd willen worden. We volgen bij detachering de UTA-CAO en zijn, als werkgever, aangesloten bij het pensioenfonds voor de Bouwnijverheid.    


Unique selling points

Gezien toekomstige ontwikkelingen kan verdieping of verbreding het bedrijf een krachtige impuls geven. Ook het voortzetten en uitbreiden van de huidige activiteiten is een optie en kan relatief eenvoudig gerealiseerd worden binnen de huidige doelgroepen. Ook dan is een prima rendement te realiseren.

Het bedrijf is VCA en NEN gecertificeerd. De werkprocessen zijn transparant en goed beschreven waardoor uitbreiding relatief snel gerealiseerd kan worden. Er is een sterke focus op een zorgvuldige selectie en derhalve kwaliteit. We maken daarbij gebruik van in eigen beheer ontwikkelde tools. Met een lage overhead worden er goede rendementen behaald. Intern zijn er 4 FTE’s werkzaam.

De loon- en bedrijfsadministratie zijn vrijwel in z'n geheel uitbesteed.


Other

De verkoper wil graag in contact komen met een MBI-er die de volgende stap naar verbreding, verdieping of voortzetting van de huidige activiteiten wil zetten. De MBI-er zal, onder begeleiding van de verkoper de operationele verantwoordelijkheid op zich nemen. Zodra er, binnen 1 tot 2 jaar een stevige basis is gelegd voor verdere groei zal de huidige eigenaar een stap terug doen (leeftijd) en de resterende aandelen aan de MBI-er aanbieden tegen een markconforme prijs.   

Voor de juiste MBI-er wil de verkoper in eerste instantie een klein aandelenbelang in het bedrijf overdragen. Eigen vermogen van de MBI-er, al dan niet in samenwerking met een investeerder, is derhalve een vereiste. De omvang van dat belang zal onderwerp van overleg zijn. De verkoper zal t.z.t. een verkooprijs aanhouden met een terugverdientijd van 5 jaar. Voor een MBI-er met voldoende kennis, ervaring en voldoende eigen middelen is dit een interessante propositie.


Werving en Selectiebureau in de bouw wil in contact komen met een MBI-er
Region
West-Nederland
Sector
Service industry
Type
For sale
Turnover
Confidential
Overname
100.000 - 250.000
Get in contact Save to favourites

Interested or more information?

You can get in touch with the profile provider free of charge and without obligation. After entering your e-mail address you can express your interest or request more information. The data requested by us is intended solely for making contact and will therefore be treated discretely by the receiving party.

This is how you get in touch:

  • Enter your e-mail address below
  • If it is already known, log in or click on forgot password
  • Then fill in the response form and send it
  • We check your response and send it to the provider
  • The provider will contact you within 7 days
  • Didn't hear anything after 7 days? Let us know


Accompanying text for provider

  • Ask your questions
  • Indicate where your interest comes from
  • Tell something about your background

Available capital

Please note: financing a business acquisition requires a minimum of 25% own contribution.


This data is only intended for establishing contact. The data is checked by us before we send it to the provider. Responses that are incomplete or contain incorrect information will not be forwarded.

Postal code

Please enter your postal code and house number and the address will be filled in automatically.


E-mail

Make sure you enter the right data, otherwise the owner cannot contact you.

Phone number

If we contact you, we will always do so confidentially. Please be sure to enter the right number.

Mobile phone number

If we contact you, we will always do so confidentially. Please be sure to enter the right number.


After posting this reaction, an account will be created for you automatically. From here you can easily manage these and any subsequent responses. Create a password below. The password must be at least 6 characters long.