Profile number 107910

Textielhandels/ productiebedrijf zoekt overnamepartner/participant/overname

13/05/2024 Date added

Located in

Noord-Holland

General information

Sector

Engineering

Type of company

Clothing

Legal entity

Private limited company

Type of transaction

Shares

Life phase enterprise

Growing

Employees in FTE

< 5

Type of buyer

  • Strategic acquisition
  • Investor


Financial information

Turnover last financial year

€ 250.000 - € 500.000

Asking price

To be agreed

Earnings before taxes

€ 0 - € 100.000


Company history/background

Beschrijving;

Het handelsbedrijf heeft een uitstekende marktpositie en richt haar dienstverlening op het ontwerpen, produceren, voorraad beheren van kussens (63%) en vloermatten (37%). De afzetmarkt is met name Nederland ( 63%), rest Europa (25%) en rest van de wereld (12%). 85% is B2B, 15% is B2C.  De productie en inkoop vinden plaats in Europa. De productie van kussens in Nederland is grotendeels in langdurige samenwerking met een sociale werkplaats opgezet. De sectoren waar de onderneming momenteel sterk in is, zijn de mobiliteitsmarkt (90%) en buiten/terras meubelen (8%). De kussens worden tevens geleverd aan de zorg en maritieme markten. 

Personeel;

Binnen de onderneming zijn de 2 eigenaren werkzaam (samen 1 fte) en wordt gebruik gemaakt van een sociale werkplaats.


Company activities

Omzet;

In 2023 heeft de onderneming ruim 130 zakelijke klanten bediend. De marktvooruitzichten in Europa en de VS zijn uitstekend. Met ongeveer 20 klanten wordt 80% van de omzet gerealiseerd. De omzetprognose voor 2024 is tussen de € 300.000 en
€ 360.000 met een gezond bedrijfsresultaat. De structuur van de huidige onderneming is gericht op stabiliteit, de huidige omvang past bij de eigenaren. Met andere marketing en een meer actieve benadering van de internationale markt is de kans op groei erg groot. De huidige onderneming kan verdubbelen qua omzet zonder dat hiervoor additionele investeringen nodig zijn.   

Balans;

De overname balans bestaat voornamelijk uit inventaris, voorraden en werkkapitaal met een waarde van ongeveer € 200.000. De onderneming is gevestigd in een goed onderhouden bedrijfspand (huur).


Unique selling points

Het bedrijf produceert en verhandelt zeer duurzame en sociaal geproduceerde kussens/vloermatten. Uniek in zijn soort en in de wereld. Goede marktvooruitzichten in Europa, VS en rest van de wereld. 

Kansen en mogelijkheden;

De huidige sector van deze onderneming verwacht nog aanzienlijke groei de komende jaren (verwachte gemiddelde groei markt per jaar is 8%) en daarnaast kunnen een aantal andere sectoren nog beter ontwikkeld worden. Dit is een prachtige kans om een kleine sociale onderneming te transformeren naar een grote internationale sociale speler.


Other

Aangeboden belang ;

De eigenaren wensen 100% van de onderneming te verkopen. Dit kan ineens of in gedeelten.  Zij willen daarna (indien gewenst) nog een aantal jaren meewerken. 

Reden voor verkoop;

De huidige eigenaren hebben een leeftijd bereikt waarop zij hun bedrijf willen verkopen. Daarnaast beseffen zij dat zij niet de personen zijn om het product en het bedrijf (internationaal) groot te maken. De sociale onderneming heeft zich heel knap ontwikkeld van een hobby tot een serieuze onderneming. Om het groter te maken is andere kennis nodig. De huidige eigenaren zijn bereid om hun steentje bij te dragen in de komende jaren om de overname zeer succesvol te laten zijn. Zij hopen wel dat het sociale karakter van de onderneming (deels) kan blijven bestaan.


Textielhandels/ productiebedrijf zoekt overnamepartner/participant/overname
Region
Noord-Holland
Sector
Engineering
Type
For sale
Turnover
250.000 - 500.000
Overname
To be agreed
Get in contact Save to favourites

Interested or more information?

You can get in touch with the profile provider free of charge and without obligation. After entering your e-mail address you can express your interest or request more information. The data requested by us is intended solely for making contact and will therefore be treated discretely by the receiving party.

This is how you get in touch:

  • Enter your e-mail address below
  • If it is already known, log in or click on forgot password
  • Then fill in the response form and send it
  • We check your response and send it to the provider
  • The provider will contact you within 7 days
  • Didn't hear anything after 7 days? Let us know


Accompanying text for provider

  • Ask your questions
  • Indicate where your interest comes from
  • Tell something about your background

Available capital

Please note: financing a business acquisition requires a minimum of 25% own contribution.


This data is only intended for establishing contact. The data is checked by us before we send it to the provider. Responses that are incomplete or contain incorrect information will not be forwarded.

Postal code

Please enter your postal code and house number and the address will be filled in automatically.


E-mail

Make sure you enter the right data, otherwise the owner cannot contact you.

Phone number

If we contact you, we will always do so confidentially. Please be sure to enter the right number.

Mobile phone number

If we contact you, we will always do so confidentially. Please be sure to enter the right number.


After posting this reaction, an account will be created for you automatically. From here you can easily manage these and any subsequent responses. Create a password below. The password must be at least 6 characters long.