Profile number 66007

Straal- en coatingbedrijf in Noord-Brabant

14/03/2018 Date added

Located in

Noord-Brabant

General information

Sector

Engineering

Type of company

Other

Legal entity

Private limited company

Type of transaction

Assets / liabilities

Life phase enterprise

Full-grown

Employees in FTE

< 5

Type of buyer

  • MBI candidate
  • Strategic acquisition


Financial information

Turnover last financial year

€ 500.000 - € 1.000.000

Asking price

€ 100.000 - € 250.000

Earnings before taxes

€ 0 - € 100.000


Company history/background

Sinds haar bestaan heeft de onderneming een goede naamsbekendheid opgebouwd en opereert de onderneming jaarlijks voor een kring van vaste opdrachtgevers in de industriële- en offshore sector. Betrouwbaarheid, snelle levertijden, maatwerk en een goede prijs/kwaliteitsverhouding heeft de onderneming een duurzame concurrentiepositie opgeleverd en stellen de onderneming in staat historisch (financieel) stabiel te presteren. DGA heeft de wens om de onderneming inclusief onroerend goed ter verkoop aan te bieden nu hij de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt.


Company activities

De onderneming houdt zich bezig met het stralen en coaten van constructies. Deze werkzaamheden worden voor 80% op eigen bedrijfslocatie verricht en in 20% van de gevallen ter plaatse bij hun opdrachtgever. Men levert onderscheidende producten (tot 9,5 meter) met maatwerk en er is goede kennis en vaardigheid aanwezig om het product per eenheid te modificeren en maatwerk te leveren. Er zijn inclusief DGA 3 personeelsleden en 2 uitzendkrachten werkzaam binnen de onderneming waarbij de DGA verantwoordelijk is voor de dagelijkse bedrijfsvoering en klantafhandeling. De overige personeelsleden zijn operationeel werkzaam. De uitzendkrachten werken op oproepbasis. Het klantenbestand bestaat jaarlijks uit 75 tot 85 opdrachtgevers. Voor de belangrijkste opdrachtgevers vormt de onderneming een strategische partner.


Unique selling points

De onderneming heeft een stabiele exploitatie in een groot werkgebied waardoor deze propositie interessant is voor strategische kopers in Zuidwest Nederland, die op zoek zijn naar schaalvergroting. Belangrijke succesfactor van de overname is dat koper in staat is de huidige kwaliteitsnormen blijft bieden waarbij "afspraak-is-afspraak-mentaliteit" belangrijk is. Door de onderneming zijn historisch geen acquisitiewerkzaamheden uitgevoerd. Koper kan middels acquisitie het huidige rendement nog verhogen. Vanuit het vaste klantenbestand bedroeg de historische jaaromzet gemiddeld EUR 550.000 met een EBITDA van gemiddeld EUR 90.000 ten opzichte van de omzet. (deze cijfers zijn inclusief de loonkosten van de DGA)


Other

Overname van het bedrijfspand (1.026 m2) vormt onderdeel van de verkoop maar een langdurig huurcontract is ook bespreekbaar. Het bedrijfspand beschikt over een ruim bedrijfsperceel met een milieuvergunning in de hoogste klasse. Tevens zijn er mogelijkheden om uit te breiden tot 30 meter in de hoogte. De DGA is bereid om na overname, tegen nog nader overeen te komen voorwaarden, voor een bepaalde tijd bij de onderneming betrokken te blijven voor overdracht van kennis en netwerk. Indien een potentiële koper de onderneming wenst over te nemen zonder bedrijfspand, dient rekening gehouden te worden met huurkosten voor de bedrijfslocatie (indicatief € 50.000 per jaar).


Straal- en coatingbedrijf in Noord-Brabant
Region
Noord-Brabant
Sector
Engineering
Type
For sale
Turnover
500.000 - 1.000.000
Overname
100.000 - 250.000