Bedrijventekoop.nl neemt grootste Spaanse overnamesite over
Boekel, 4 juni 2007 - Bedrijventekoop.nl, de grootste bedrijfsovernamesite van Nederland, timmert flink aan de weg. Ook over de landsgrenzen. De serie van internationale bedrijfsovernamesites die de organisatie inmiddels exploiteert, is uitgebreid met een Spaans equivalent: Bizalia.com. Met deze overname is opnieuw een grote stap gezet in de richting van een compleet en overzichtelijk Europees overnameplatform.
Bizalia.com is met zo’n 40.000 bezoekers per maand de grootste bedrijfsovernamesite van Spanje. Volgens eigenaren Filip Demuyt en Berrie Abelen past de overname van de website volledig binnen de langetermijnvisie van Bedrijventekoop.nl: “Ons concept heeft zijn succes bewezen; het is nu tijd om het te door te voeren in de rest van Europa. Om uiteindelijk te komen tot een volledig dekkend Europees bedrijfsovernameplatform. De overname van Bizalia.com past perfect binnen de schaalvergroting die we voor ogen hebben.”
Internationale dienstverlening
Bedrijventekoop.nl profileert zich niet alleen in Nederland; de organisatie is ook alweer geruime tijd actief op de Duitse en Belgische markt, respectievelijk via Firmenzukaufen.de en Bedrijventekoop.be. “Het onderscheidende vermogen zit in onze aanpak”, aldus Demuyt. “Al onze producten zijn overzichtelijk, laagdrempelig en discreet. Uiteraard voldoet Bizalia.com nu ook volledig aan die kernwaarden.”
Dutch Desk Barcelona
De feiten en cijfers die voor de Nederlandse markt gelden, zijn volgens Demuyt tevens van toepassing op omliggende landen. “In Europa worden participaties, fusies en overnames steeds vaker bewust ingepast in de groeistrategieën van ondernemingen. Bovendien zijn ondernemers sterker internationaal georiënteerd. Wij spelen daarop in. Zo hebben we voor Nederlandse ondernemers die overwegen om een bedrijf in Spanje over te nemen een speciale Dutch Desk opgezet in Barcelona.”
Verdere uitbreiding
Met de overname van Bizalia.com is Bedrijventekoop.nl hard op weg naar een totale Europese marktbenadering. Het bereik van de organisatie komt hiermee op zo’n twee miljoen bezoekers per jaar. Volgens Demuyt is het einde nog niet in zicht: “Er lopen nu alweer gesprekken in Scandinavië en Italië. En dat zijn zeker niet de laatste landen op ons verlanglijstje.”