Profiel nr. 108529

Verhuurbedrijf in unieke race activiteiten : (slot)racebanen en simulators

16/10/2024 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Horeca en recreatie

Soort bedrijf

Meerdere opties

Rechtsvorm

Eenmanszaak

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 250.000 - € 500.000

Indicatie overnamebedrag

€ 250.000 - € 500.000

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Ontstaan als marketingtool voor de verkoop van Red Bull-zonnebrillen, is dit verhuurbedrijf inmiddels uitgegroeid tot een volwassen speler met een ongeëvenaard assortiment. Wij richten ons op drie categorieen. Al onze racebanen worden in eigen beheer ontwikkeld en gebouwd:

  • Slotracebanen: Indrukwekkende blikvangers waarmee je tegen elkaar kunt racen door een berglandschap of bijvoorbeeld over het circuit van Zandvoort. Op een digitale slotracebaan kun je met vier personen tegelijk racen, elkaar inhalen en een pitstop maken wanneer de tank leeg is.
  • RC-racebanen: Race met op afstand bestuurbare auto’s over een uitdagend circuit of test je behendigheid op verschillende obstakels. Met RC-voertuigen heb je volledige controle.
  • Racesimulators: Wil je ervaren hoe het is om in de schoenen van Max Verstappen te staan? Of om met een vrachtwagen de zwaarste trailers door Europa te vervoeren, of met je tractor de nieuwe oogst binnen te halen? Wij bieden een groot assortiment aan racesimulators.

Activiteiten van het bedrijf

Wij verhuren deze unieke objecten voor 95% B2B. Het klantenbestand is zeer divers, denk aan multinationals, MKB en de plaatselijke vereniging. Daarnaast zit er een groot potentieel in de samenwerking met collega verhuurbedrijven en/of evenementen bureaus. Zo'n 30% van de klanten boeken elk jaar weer diverse items.  De meeste opdrachten worden voornamelijk in het weekend uitgevoerd waarbij wij de meeste items neerzetten zonder begeleiding ( dit is optioneel voor de klant ). Afhankelijk van de planning worden de items dezelfde dag geleverd en weer opgehaald.     


Onderscheidend vermogen

Wij hanteren een no-nonsense aanpak: de prijzen op onze website zijn inclusief transport, installatie en gelden voor de hele dag. Of de klant nu twee uur of vijftien uur wil huren, de prijs blijft hetzelfde. Deze transparantie wordt zeer gewaardeerd. Ons assortiment: Veel van onze items zijn exclusief bij ons te huur, wat zorgt voor een gezonde marge en een extra klantengroep van collega-verhuurbedrijven die onze producten ook inhuren. Uitbreidingsmogelijkheden: Dankzij ons unieke assortiment, de ruime voorraad en de korte afstanden met buurlanden, liggen er kansen om samenwerkingen aan te gaan en zo sneller rendement op de investering te behalen. Lage operationele kosten: Behalve opslag en verzekering, worden de meeste kosten pas gemaakt bij het uitvoeren van een boeking, waarvan 80% vooraf wordt betaald. De huidige omzet komt organisch via de website en terugkerende klanten. Er is echter veel groeipotentie door middel van betaalde advertenties en social media.


Overig

De verkoop omvat de volledige bedrijfsactiviteit: de website, het klantenbestand, expertise en alle materialen. Bij de overdracht zal het assortiment in uitstekende staat worden gebracht, inclusief nieuwe items om de omzet in de komende jaren te vergroten. Een verhuizing en begeleiding in de eerste maanden worden kosteloos verzorgd door de verkoper. Het grootste deel van de verkoopprijs vertegenwoordigt de waarde van de inventaris: € 330.000 van de totale € 375.000. De gemiddelde omzet verhuur in 2022/2023 was € 273.000, met een gemiddelde winst van € 89.000.


Verhuurbedrijf in unieke race activiteiten : (slot)racebanen en simulators
Regio
Nederland
Branche
Horeca en recreatie
Type
Te koop aangeboden
Omzet
250.000 - 500.000
Overname
250.000 - 500.000
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

  • Vul hieronder je e-mailadres in
  • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
  • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
  • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
  • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
  • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten


Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

Beschikbaar eigen vermogen

Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

Postcode

Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


E-mail

Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

Telefoon

Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

Mobiele Telefoon

Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.